acrylaat allergie

Belangrijk om te weten
Graag wil je informeren over de risico’s van het gebruik van gellak en nagelcorrecties: de mogelijkheid van acrylatenallergie. Acrylaten zijn chemische stoffen die veel gebruikt worden in gel en gellakken en kunnen bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken.

Wat is acrylatenallergie en hoe kunt u het herkennen?
Acrylatenallergie is een reactie van het lichaam op de chemische stoffen in onder andere gellak. Dit kan zich uiten op de huid zoals roodheid, jeuk of uitslag, blaren of ontstekingen of uit zich in de longen doordat je benauwd of kortademig wordt.
Als je na het aanbrengen van de gellak/nagelcorrectie last krijgt van deze symptomen dan is het belangrijk om dit bij De Twinkel te melden.

Wat zijn de gevolgen van een acrylatenallergie?
Een acrylatenallergie kan verstrekkende gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Acrylaten worden ook in diverse producten en bij verschillende medische toepassingen gebruikt zoals bij botbreuken, pacemakers, het plaatsen van een nieuwe knie of heup, insulinepompsystemen, gehoorapparaten en in de tandvullingen, kunstgebitten, kleefstoffen, contactlenzen, drukinkten, enzovoort.

Behandeling: uw eigen verantwoordelijkheid
Voor jou is het belangrijk om te weten dat de behandeling van acrylatenallergie jouw eigen verantwoordelijkheid is. In geval van een allergische reactie, adviseer ik je om direct een arts te raadplegen voor de juiste behandeling.

Disclaimer
Behandelingen met gellak en nagelcorrecties zijn voor jouw eigen risico. De Twinkel is niet aansprakelijk voor eventuele allergische reacties of andere complicaties die kunnen optreden na de behandeling.
Uiteraard zal ik mijn uiterste best doen om het ontstaan van allergieën zo veel mogelijk te beperken.