header (20 x 3 cm)

ingroeiende nagel

Een ingroeiende teennagel komt het vaakst voor op je grote teen. Maar het kan aan al je teennagels voorkomen. Een nagelrand of een gedeelte van de nagel drukt dan teveel in de huid. Dat geeft aanleiding tot irritatie, eelt, roodheid, likdoorn of ontsteking. Vaak zijn dunne nagels in combinatie met te kleine of te smalle schoenen de oorzaak. Vaak ga je door de pijn anders lopen en kun je ook nog last krijgen van andere lichamelijke klachten. Reden genoeg dus om in een vroeg stadium te beginnen met de behandeling van dit nagelprobleem bij de pedicure.

Voorkomen van ingroeiende nagel:

  • knip je nagel recht en niet te kort af;
  • knip geen hoekjes af, want dit veroorzaakt juist ingroei;
  • knip je nagels als je net in bad of onder de douche bent geweest. Je nagels zijn dan nog zacht vanwege het vocht. Daardoor zijn ze makkelijker te knippen;
  • draag schoenen waarin je tenen zowel in de breedte als in de hoogte voldoende ruimte hebben;
  • vermijd te strakke sokken;
  • transpirerende voeten maken de huid week. Daardoor kan de nagel eerder ingroeien.

Een ingroeiende nagel behandel ik door de nagelwal zo veel mogelijk vrij te maken. Zo nodig kan er een nagelbeugel geplaatst worden, maar dit is lang niet altijd noodzakelijk. Aan het einde van de behandeling leg ik de nagel eventueel drukvrij met een stukje copoline om de nagelwal drukvrij te leggen en te ontlasten en de nagelgroei in goede banen te leiden.
Tijdige behandeling van ingegroeide nagels voorkomt vervelende ontstekingen. Wacht niet te lang met je bezoek aan de pedicure. Hoe eerder je er bij bent, hoe makkelijker het te behandelen is. Ingegroeide nagels gaan vrijwel nooit vanzelf over. De pedicure heeft het juiste gereedschap en de juiste kennis. Ga vooral niet proberen dit probleem zelf op te lossen.

header (20 x 3 cm)