header (20 x 3 cm)

likdoorns

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een pijnlijke eeltplek die naar binnen is gegroeid. Door herhaaldelijke druk van buitenaf in combinatie met wrijving kunnen dode cellen vaak geen weg naar buiten vinden. Daarom zoeken ze een weg naar binnen. Wanneer de likdoorn diep in de huid is gegroeid kan die bij één van de vele zenuwuiteinden uitkomen en ontstaat er een stekende pijn.
Een likdoorn wordt vooral aangetroffen onder de bal van de voet en tussen of op de tenen. Een likdoorn kan als zeer pijnlijk worden ervaren, daarom is het goed om deze door de pedicure te laten verwijderen. Deze behandeling is over het algemeen geheel pijnloos en na de behandeling kunt u pijnvrij de salon verlaten.

Voorkomen van een likdoorn:

  • draag goed passende schoenen, laat ze zeker niet knellen op de tenen;
  • draag ruime sokken

Likdoorns behandel ik door deze weg te snijden en te frezen. Omdat een likdoorn dood weefsel is, zal de behandeling over het algemeen geheel pijnloos zijn.
Verwaarloosde of te diepe likdoorns zijn vaak niet in één keer weg te halen.
Ook kan het zijn dat een likdoorn na een tijdje weer terug komt. Dit komt meestal omdat er druk en wrijving op de plek blijft. Dit is vaak op te lossen door passend schoeisel of een orthese. Soms is een aangepaste steunzool van de Podotherapeut de oplossing.

header (20 x 3 cm)