header (20 x 3 cm)

Diabetische en reumatische voeten

Ben je diabeet, heb je reumatische voeten of andere voetklachten? Dan kun je bij mij terecht voor een gespecialiseerde voetbehandeling omdat ik ben opgeleid om de risico voeten te kunnen behandelen en onder controle te houden.

De zorg is blij met een goede pedicure, dat is aangetoond middels onderzoek. De pedicure heeft een signalerende en doorverwijzende taak, omdat zij vaak ‘de ingang’ is van de zorgketen medisch pedicure. De medisch pedicure is breed opgeleid. Zij of hij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen; deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van een ongeval, reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom of verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van:
– Orthesiologie (het ontlasten van diverse drukplekken)
– Nagelregulatie (beugels)
– Nagelreparatie

De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en zij of hij weet wanneer de cliënt doorverwezen moet worden naar een (behandelend) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders. De praktijk van de (medisch) pedicure die gecertificeerd is voldoet aan strenge eisen en draagt een keurmerk. Deze praktijk is gecontroleerd door ProCert en staat ingeschreven in het register.

Kwaliteitsbewaking
– Het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu
– Het naleven van de door de branche ontwikkelde richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen

header (20 x 3 cm)