header (20 x 3 cm)

blaren

Blaren kunnen ontstaan door onder andere wrijving, vocht, koude en hitte. Bij intensief wandelen en sporten gaan wij meer transpireren, ook aan de voeten. Dit transpiratievocht maakt de huid week en gevoelig. Wanneer er dan een plek aan de voet is waar continue wrijving of druk plaatsvindt, is de kans groot dat daar een blaar ontstaat. Wrijving of druk kan ontstaan door een knellende schoen, een stiknaad of andere oneffenheid in de schoen, een sok naad of een slecht passende sok.

Voorkomen van blaren:

  • draag de juiste schoenen voor de activiteit die je gaat doen;
  • zorg dat schoenen goed zijn ingelopen, niet knellen en passen bij de ondergrond waarop je gaat lopen;
  • loop nieuwe schoenen geleidelijk in;
  • draag speciale, goedpassende wandelsokken zonder naden. Wandelsokken nemen meer vocht op dan gewone sokken;

Een mooi product ter voorkoming van blaren is WandelWol.
Het antidruk-product uit een melange van 100% schapenwol; zonder chemische toevoegingen of bewerkingen. Het materiaal is zacht, bevat lanoline (wolvet) en geeft u het gevoel te lopen op wolken.
WandelWol antidruk-wol is door zijn natuurlijke afkomst biologisch afbreekbaar. WandelWol antidruk-producten absorberen transpiratievocht en ventileren. Zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. Werkt druk-ontlastend en is een behoud voor teennagels en voeten.
Velen gingen je al voor!

header (20 x 3 cm)